SULOR

Fotvalv

Det finns två huvudtyper av fotvalv: förhöjt och sänkt. Förhöjt fotvalv innebär att fotbågen är högre än normalt och sänkt fotvalv innebär att fotbågen är lägre än normalt. En sula som är anpassad efter ditt fotvalv kan hjälpa till att stabilisera din fot i skon och förebygga skador. En sula med extra stöd för fotbågen kan hjälpa till att förhindra överbelastning av foten och minskar risken för skador som fasciit eller hälsporre. Det är viktigt att välja en sula som passar ditt fotvalv för att få maximal komfort och stöd.

Neutralt fotvalv

Ett neutralt fotvalv innebär att fotbågen är normalt hög och inte är förhöjt eller sänkt. Personer med ett neutralt fotvalv har en bra fotställning och kan ofta använda en vanlig sko utan extra stöd. Men det är fortfarande viktigt att välja en sula som ger bra stöd och komfort för att förebygga skador. En sula med bra dämpning och stöd för hälen kan hjälpa till att förhindra trötthet och överbelastning av foten. Personer med ett neutralt fotvalv kan också föredra en sula med en mindre hög fotbåge för att inte orsaka obalans eller ojämn belastning på foten.

Tryck på läs mer för att ta reda på ditt fotvalv.

För lågt fotvalv

Denna sula är speciellt utformad för att ge extra stöd och komfort för personer med lågt fotvalv. Den har en högre fotbåge och en inlägg som ger stöd för foten och hjälper till att förebygga skador.

Neutralt fotvalv

Denna sula är perfekt för personer med ett neutralt fotvalv eftersom den har en bra balans mellan stöd och flexibilitet. Den ger bra dämpning och stöd för hälen samtidigt som den tillåter foten att röra sig naturligt, förhindrar trötthet och överbelastning av foten.

Högt fotvalv

Denna sula är utformad för att ge extra stöd och dämpning för personer med högt fotvalv. Den har en lägre fotbåge och en inlägg som ger stöd för foten och hjälper till att förebygga skador orsakade av överbelastning av fotbågen.