Knä

Olika typer av smärta i knä

Knäsmärta kan ha många olika orsaker, inklusive skada, överansträngning, artrit och problem med ledbanden. För att förebygga knäsmärta är det viktigt att hålla i gott fysiskt skick genom regelbunden träning, inklusive styrketräning för knäna. Det kan också vara nyttigt att undvika att utföra plötsliga och hårda rörelser och att använda rätt utrustning och skor vid sportaktiviteter. Andra saker man kan göra är att hålla koll på sin kroppshållning, speciellt under tider när man sitter mycket och hålla en hälsosam kroppsvikt, eftersom det kan bidra till att minska trycket på knäna. Det är också viktigt att ta hand om eventuella skador eller smärtor direkt för att undvika kroniska problem.

Schlatter

Schlatter sjukdom är en benutvecklingstumör som orsakar smärta och svullnad på knäets främre del. Skydd för Schlatter finns tillgängliga för att hjälpa till att förebygga och lindra smärtan. Dessa skydd kan ge stöd och värme till det drabbade området och kan hjälpa till att förhindra ytterligare skador eller inflammation.

Skydd för Schlatter

Dessa skydd kan hjälpa dig med Schlatter, Adapts skydd är mer inriktat och anpassat för kvinnor.

Schlatter VS Hoppar Knä

Schlatter och hoppknä är båda skador som kan drabba knät, men de orsakas av olika saker och har olika symtom. Schlatter är en inflammation av senplattan i knät, vanligtvis orsakad av överansträngning. Hoppknä är en skada på ledbandet som förbinder lårbenet och underbenet, vanligtvis orsakad av plötsliga rörelser eller belastningar som uppstår när man hoppar eller landar hårt. Schlatter är vanligare hos ungdomar och tonåringar medan hoppknä kan drabba personer i alla åldrar.

Hoppar knä

Stabilitet

Stabila knäskydd kan hjälpa till att stötta och skydda knäet vid idrottsaktiviteter eller arbete som innebär höga belastningar på knäet. De kan hjälpa till att förebygga skador genom att förbättra styrkan och stabiliteten i knäet. Stabila knäskydd kan också hjälpa till att lindra smärta och värk i knäet efter en skada. Det är viktigt att välja ett knäskydd som är bekvämt och passar perfekt för att få bästa resultat.

STABILA KNÄSKYDD

McDavid´s knäskydd är marknadens bästa och mest stabila, med hög kvalitet och utformade för att ge optimal stöd och skydd för knäet.

Med öppen eller stängd patella?

En öppen patella-knäskydd har en öppning för knäleden, medan en stängd patella-knäskydd täcker hela knäleden. Öppna knäskydd ger mer rörlighet men mindre stöd för knäleden, medan stängda knäskydd ger mer stöd men mindre rörlighet.

Onesize skydd

Onesize knäskydd är ett utmärkt val för personer med svulnad i knäet. Dessa skydd är tillverkade i en universal storlek, vilket gör att de passar de flesta personer. De är också utformade för att kompressera och stödja knäet, vilket kan hjälpa till att minska svullnaden och smärtan. Så om du har problem med svullna knän, är ett onesize knäskydd ett bra val.

Dämpning som motverkar både skador och smärta.

Knäskydd med en inbyggd kudde är ett utmärkt val för alla som utövar inomhus sporter. Dessa skydd har en speciell kudde som skyddar knät mot fall och stötar. De är också utformade för att ge ett bra stöd och komfort under träning eller match. Dessa knäskydd är speciellt bra för inomhus sporter som basket, handboll eller volleyball då de ger extra skydd på de hårda underlaget. Så om du är en inomhus sporter älskare, kan ett knäskydd med kudde vara det du söker.